Web Analytics Made Easy - Statcounter

مطهرنیا با یادآوری این نکته که بعد از سال ۲۰۲۰ جهان نیازمند پایان تنش هاست، گفت: آمریکا با برگزاری نشست ورشو می کوشد در مورد ایران تنش ها را پایان دهد.

 

«مهدی مطرنیا» در گفت و گو با خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، با اشاره به تصمیم آمریکا به منظور برگزاری نشست ضد ایرانی در لهستان گفت: نشست ورشو در سپهر سیاسی صورت می پذیرد که در پی ایجاد یک نظم نوین جهانی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شکل دهی این نظم نوین جهانی براساس اراده دولت های موثر تحرکی است که تحت عنوان هارت لند بزرگ در دهه گذشته مطرح شد.

 

کارشناس سیاست خارجی با اظهار این که باز آفرینی جغرافیای قدرت مد نظر ایالات متحده آمریکاست، افزود: در مرکز ثقل شکل دهی به مهندسی جهانی آینده قدرت ایالات متحده آمریکا با مساله ایران روبروست. به بیان دیگر باید این ابعاد را مدنظر قرار داد که جهان در حال گذر از دوران گذار است.

 

در خبرگزاری شبستان بخوانید: کنفرانس لهستان برای ایجاد سازش میان اسرائیل و اعراب است

تعارض با روسیه انگیزه لهستان برای میزبانی اجلاس ضد ایرانی است

 

وی با یادآوری این که از سال 1990 میلادی تا آینده ای بسیار نزدیک یعنی 2020 سه دهه است که جهان در منطق بحران زا و بحران زی دوران گذار زندگی می کند، اظهار داشت: کنشگران اصلی نظام بین الملل باید این منطق گذار را پشت سر بگذارند و بدانند که استراتژی تنش در یک زمان معین پاسخگوست. اگر تنش ها به موقع پایان نپذیرد موجب ایجاد وضعیت ضد خود می شود.

 

مطهرنیا ادامه داد: لذا این منطقه بالغ بر چهار دهه در تنش قرار گرفته و باید در دهه آینده نظم نسبی خود را با مرز بندی های معین آغاز کند. به همین دلیل هارت لند بزرگی برای این منطقه و جهان مد نظر وهدف ایالات متحده آمریکاست. این هارت لند از آفریقای شمالی (سودان) شروع شده و تا تبت را در بر می گیرد و به سه قسمت هارت لند نو، نو هارت لند و هارت لند عولیا تقسیم می شود.

 

وی با یادآوری این نکته که کمربند رینلند بزرگ هارت لند مدنظر آمریکا برای دهه پیش رو را پوشش می دهد، عنوان کرد: در این کمربند شرکای استراتژیک آمریکا حضور خواهند یافت و این شرکا عبارتند از کانادا، ژاپن، کره جنوبی، ایران، استرالیا و کوبا. همچنین حد وسط و هلال اصلی ارتباط این هارت لند بزرگ با رین لند بزرگ فلات ایران و حد فاصل میان تنگه هرمز و خلیج عدن خواهد بود.

 

استاد علوم سیاسی دانشگاه گفت: در این میان ایران اولیت استراتژیک ایالات متحده آمریکا در وضعیت کنونی است. پس برای رسیدن به این اولیت باید استراتژی تنش با ایران پایان پذیرد و زمینه های ایجاد یک فضای معنادار در مسیر این حرکت شکل گیرد. به همین دلیل آمریکا به دنبال پایان دادن به تنش با ایران است.

 

مطهرنیا اولویت استراتژیک آمریکا برای دهه پیش رو را کنترل چین دانست و افزود: غایت استراتژیک ایالات متحده نیز پیاده شدن هژمونی مرکب آمریکایی و سناریوی مطلوب دنیای چند قطبی است. لذا ورشو را باید در این وضعیت مورد توجه قرار داد.

 

وی با تاکید براین نکته که اصول نوشته و نانوشته ای برای برگزاری نشست ورشو وجود دارد، اظهار داشت: آنچه که بیشتر نمود پیدا می کند فعالیت تیم ضد ایرانی ترامپ در این اجلاس است که هدف نو هارت لند و فرات ایران را دنبال می کند.

 

کارشناس سیاست خارجی در پاسخ به این سوال که چرا آمریکا برای رسیدن به این هدف خود لهستان را به عنوان میزبان برگزیده است، تصریح کرد: لهستان از منظر تاریخی در شکل دهی به نظم نوین جهانی در قرن بیستم جایگاه تعریف شده سمبلیک دارد. انتخاب لهستان ازطرف آمریکایی ها دارای پیام است.

 

مطهرنیان خاطرنشان کرد: لهستان جغرافیای اصلی تعارض میان قدرت های بزرگ پیروز در جنگ جهانی دوم بود. از همانجا نیز تقسیم بندی جهان آینده پس از جنگ جهانی دوم رقم خورد و این کد گذاری نیز معنا دار است./

پایان پیام/281

منبع: شبستان

کلیدواژه: سفر رئیس جمهور به گلستان سفر رئیس جمهور افتتاح پروژه ششمین نمایشگاه بزرگ کتاب استانی جنوب کرمان روحانی حسن روحانی چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی روز پرستار اردبیل نشست ورشو کنفرانس ضد ایرانی لهستان مطهرنیا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۸۱۸۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشگاه لوزان به دنبال پایان دادن به اعتراضات ضد اسرائیلی

بعد از آنکه گروهی از دانشجویان حامی فلسطین در دانشگاه لوزان سوئیس حاضر به موافقت با ضرب الاجل تعیین شده توسط ریاست دانشگاه نشدند، حالا مسئولان دانشگاه به دنبال تخلیه محل حضور معترضان هستند.

به گزارش ایسنا، آخرین دور مذاکره مدیریت این دانشگاه و گروهی از دانشجویان بدون رسیدن به توافق، به پایان رسید. دانشگاه به دنبال این بود که با تعداد محدودی از افراد در محل مورد نظر خود گفتگو کند؛ این در حالی است که دانشجویان اصرار داشتند در سالن ژئوپولیس که از پنجشنبه به محل اعتراض و تحصن آنها تبدیل شده، مذاکره کنند.

معترضان با بیان اینکه به آنها «خیانت شده است» گفتند که تحصن تا زمانی که مدیریت دانشگاه برای گفتگو به سالن ژئوپولیس نیامده و به خواسته‌های آنها پاسخ‌های مشخص بدهد، ادامه خواهد داشت. در حال حاضر تاریخ دیگری برای دور جدید مذاکرات تعیین شده است.

در این میان، مدیریت دانشگاه لوزان به صورت مکتوب به مطالبات آنها پاسخ داده است. دانشگاه فهرستی از توافقنامه‌های خود و دانشگاه‌های اسرائیل را منتشر کرد. این در حالی است که دانشجویان معترض خواستار بایکوت تحصیلی با دانشگاه‌های اسرائیلی هستند. دانشگاه ادعا می‌کند که برنامه‌های مشترک با دانشگاه‌های اسرائیل هیچ ارتباطی با اقدامات جنگی ندارد؛ در نتیجه این همکاری‌ها با اصول آنها مغایرت نداشته و دلیلی برای قطع روابط دانشگاهی با اسرائیل وجود ندارد.

در حال حاضر مدیریت دانشگاه لوزان از دانشجویان خواسته که محل تحصن خود را ترک کنند. مدیریت می‌گوید که به دنبال مداخله نیروهای پلیس نیست، اما می‌گوید که دیگر نمی‌تواند به دانشجویان معترض اجازه حضور شبانه روزی در ساختمان‌هایی را بدهد که برای فعالیت‌های تحقیقاتی و آموزشی طراحی شده‌اند. مدیریت دانشگاه به دنبال این است که مدت زمان حضور معترضان زیر نظر اعضای خود این دانشگاه باشد.

در مقابل، دانشجویان معترض می گویند که همچنان آماده گفتگو هستند و تصمیم گرفته‌اند که به اقدامات خود به صورت مسالمت آمیز ادامه دهند. آنها می گویند که ریاست دانشگاه تعهد کرده که برای مذاکره به ژئوپولیس بیاید و هنوز امیدوارند که این کار را انجام دهد. در این میان، خبرگزاری رویترز اعلام کرد که عصر روز سه‌شنبه نیروهای پلیس برای متفرق کردن دانشجویان وارد محل تحصن آنها شدند.

این اتفاقات در حالی است که از آغاز این اعتراضات در پنجشنبه گذشته، هر روز به تعداد دانشجویان معترض اضافه می‌شود. اخیرا نیز نامه‌ای حمایتی منتشر شد که بیش از ۲۰۰ نفر از اساتید، محققان و کارکنان بخش‌های مختلف دانشگاه لوزان آن را امضا کرده بودند.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • ستاره مشهور آمریکا: تیم کی‌روش اتحاد تیم 98 را نداشت
  • دانشگاه لوزان به دنبال پایان دادن به اعتراضات ضد اسرائیلی
  • با سقوط اوکراین آمریکا وارد جنگ می شود؟/ اوکراین: ترور زلنسکی توسط روسیه خنثی شد/ تهدید بلاروس به اقدام نظامی علیه لهستان
  • کشف تجهیزات استراق سمع در سالن جلسه هیات دولت لهستان
  • راه‌اندازی مرکز پرورش ماهیان خاوری در رودخانه قزل اوزن
  • ذوب‌آهن به‌دنبال بهبود آمار تقابل با استقلال
  • دست پر ایران در سازمان همکاری اسلامی/ نشست دو روزه سازمان همکاری‌های اسلامی در گامبیا روز گذشته پایان یافت
  • نساجی به دنبال طلسم شکنی مقابل پرسپولیس
  • پایان کار بانوان ایران در تفنگ ۱۰ متر جام جهانی تیراندازی
  • رئیس جمهور در نشست مشترک هیأت دولت با استانداران: دشمن به دنبال ایجاد ناامنی و موج سواری است